Erw­ten­soep met krab­be­tjes en tui­n­erw­ten

Koude dag? Dat vraagt om erwtensoep. Met maar liefst 2 soorten vlees.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Koude dag? Dat vraagt om erwtensoep. Met maar liefst 2 soorten vlees. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water met de krabbetjes, bouillontabletten en spliterwten in de soeppan. Voeg eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat ca. 1 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door en snijd ondertussen de selderij fijn.
  2. Neem de krabbetjes uit de pan en verwijder het bot en ongewenst vet uit het vlees. Snijd het vlees in kleine blokjes van ½ cm. Roer het vlees, ¾ van de selderij en de erwtensoepgroenten door de soep en laat nog 15 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 10 min. de tuinerwten toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de soep. Garneer de soep met de rest van de selderij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Erwtensoep met krabbetjes en tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met krab­be­tjes en tui­n­erw­ten

1
1
  • 1½ liter water
  • 400 g krabbetjes
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 300 g spliterwten

Doe het water met de krabbetjes, bouillontabletten en spliterwten in de soeppan. Voeg eventueel zout toe en breng aan de kook.

2
2
  • 40 g selderij

Laat ca. 1 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door en snijd ondertussen de selderij fijn.

3
3

Neem de krabbetjes uit de pan en verwijder het bot en ongewenst vet van het vlees. Snijd het vlees in kleine blokjes van ½ cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 500 g erwtensoepgroente

Roer het vlees, ¾ van de selderij en de erwtensoepgroenten door de soep en laat nog 15 min. zachtjes koken.

5
5
  • 250 g tuinerwten

Voeg de laatste 10 min. de tuinerwten toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 Veluwse fijne rookworst

Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de soep. Garneer de soep met de rest van de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.