Var­kens­haas met krie­ken­bier­saus

Koken met speciaalbier.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Koken met speciaalbier. 4 personen
3 53

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen (roux).
  2. Voeg al roerend met een garde de tijm, het bier, de helft van de kersen en alle siroop uit het potje toe aan de roux. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.
  3. Bestrooi ondertussen de varkenshaas met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog eens 10 min. rosé. Keer regelmatig. Haal het vlees uit de pan en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten op een bord.
  4. Schenk ondertussen de saus door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Neem de saus van het vuur. Meng de rest van de boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep de saus erover.

bereidingstip:

Gebruik de rest van de tijm voor een extra mediterraan tintje in de tomatensoep. Ook lekker met aubergine en champignons.

combinatietip:

Lekker met aardappelkroketjes en gestoofde prei.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met kriekenbiersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met krie­ken­bier­saus

1
  • 350 g kersen zonder pit op siroop
  • 1 sjalot

Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot.

2
  • 25 g boter
  • 25 g bloem

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen (roux).

3
  • 3 takjes verse tijm
  • 250 ml kriekbier

Voeg al roerend met een garde de tijm, het bier, de helft van de kersen en alle siroop uit het potje toe aan de roux. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.

4
  • 500 g varkenshaas
  • 25 g boter

Bestrooi ondertussen de varkenshaas met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom bruin.

5

Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog eens 10 min. rosé. Keer regelmatig.

6

Haal het vlees uit de pan en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten op een bord.

7

Schenk ondertussen de saus door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Neem de saus van het vuur.

8
  • 25 g boter
  • 3 el ahornsiroop

Meng de rest van de boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm dik en schep de saus erover. Lekker!

bereidingstip:

Gebruik de rest van de tijm voor een extra mediterraan tintje in de tomatensoep. Ook lekker met aubergine en champignons.

combinatietip:

Lekker met aardappelkroketjes en gestoofde prei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.