Ka­bel­jauw, krui­di­ge kriel­tjes & bie­ten­sa­la­de

Een AGV'tje, maar dan staat de V voor vis.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een AGV'tje, maar dan staat de V voor vis. 2 personen
2 3

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk beide kanten met de de helft van de Dijonnaise. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Meng een eetlepel per persoon kappertjesvocht met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep er voorzichtig de veldsla door. Snijd de dille fijn.
  3. Giet de krieltjes af. Meng met de kappertjes, dille en de rest van de Dijonnaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vis, dillekrieltjes en bietensalade over de borden en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Kabeljauw, kruidige krieltjes & bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw, krui­di­ge kriel­tjes & bie­ten­sa­la­de

1
1
  • 260 g kabeljauw 2 porties
  • 1 el dijonnaise

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk beide kanten met de Dijonnaise.

2
2

Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

3
3
  • 500 g krieltjes

Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar.

4
4
  • 50 g kappertjes
  • 400 g geraspte bieten

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Meng een eetlepel per persoon kappertjesvocht met de bietjes.

5
5
  • 40 g veldsla
  • 7½ g dille

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep er voorzichtig de veldsla door. Snijd de dille fijn.

6
6
  • 1 el dijonnaise

Giet de krieltjes af. Meng met de kappertjes, dille en de Dijonnaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de vis, dillekrieltjes en bietensalade over de borden en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.