Ita­li­aan­se cour­get­te-to­ma­ten­sa­la­de

Hoe simpeler een salade, hoe lekkerder hij vaak is.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Hoe simpeler een salade, hoe lekkerder hij vaak is. 4 personen
2 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de courgettes in plakken van 1 cm. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de courgetteplakken met 3/4 van de olie en gril in delen 6 min. Keer halverwege. Bestrijk ondertussen de cherrytomaten met de rest van de olie en gril 4 min. aan 1 kant. Verdeel de courgetteplakken over een schaal, leg de tomaten erop en besprenkel met de saladetopper. Haal de blaadjes van de basilicum en garneer.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde kipfilet en geroosterde aardappelpartjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Italiaanse courgette-tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se cour­get­te-to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in plakken van 1 cm. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

2
2
  • 1½ el olijfolie

Bestrijk de courgetteplakken met de olie en gril in delen 6 min. Keer halverwege.

3
3
  • ½ g olijfolie
  • 250 cherrytomaten aan de tak

Bestrijk ondertussen de cherrytomaten met de olie en gril 4 min. aan 1 kant.

4
4
  • 70 g saladetoppers Italiaanse stijl
  • 15 g basilicum

Verdeel de courgetteplakken over een schaal, leg de tomaten erop en besprenkel met de saladetopper. Haal de blaadjes van de basilicum en garneer.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde kipfilet en geroosterde aardappelpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.