Knol­sel­de­rij­soep met pe­ter­se­lie-olie

Etentje bij vrienden? Neem de soep mee in een thermosfles. Daarin blijft-ie lekker lang warm.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Etentje bij vrienden? Neem de soep mee in een thermosfles. Daarin blijft-ie lekker lang warm. 8 personen
4 36

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij en ui 5 min. Roer regelmatig. Voeg de knoflook, nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. Roer regelmatig.
  2. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat in 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.
  3. Schil ondertussen de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Neem de pan van het vuur, voeg de peer toe en pureer met de staafmixer. Maak de staafmixer schoon. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm 5 min. op laag vuur.
  4. Snijd ondertussen de peterselie grof, doe met de olie en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de peterselie-olie.

bereidingstip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. De olie kun je ook 2 dagen bewaren in de koelkast. Voeg eventueel wat extra olie toe zodat de kruiden onder staan. Neem de olie 1 uur voor serveren uit de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijsoep met peterselie-olie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­soep met pe­ter­se­lie-olie

1
  • 1½ kg knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.

2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij en ui 5 min. Roer regelmatig.

3
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Voeg de knoflook, nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. Roer regelmatig.

4
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1250 ml kraanwater

Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat in 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.

5
  • 2 eetrijpe peren

Schil ondertussen de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Neem de pan van het vuur, voeg de peer toe en pureer met de staafmixer.

6
  • 125 ml slagroom

Maak de staafmixer schoon. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm 5 min. op laag vuur.

7
  • 30 g peterselie
  • 6 el olijfolie
  • 3 el appelciderazijn

Snijd ondertussen de peterselie grof, doe met de olie en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

8

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de peterselie-olie. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. De olie kun je ook 2 dagen bewaren in de koelkast. Voeg eventueel wat extra olie toe zodat de kruiden onder staan. Neem de olie 1 uur voor serveren uit de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.