Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

Een feestje op je bord met de prachtige kleur van de bieten.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een feestje op je bord met de prachtige kleur van de bieten. 2 personen
3 9

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en laat de tabletten oplossen. Pel ondertussen de sjalotten en snipper fijn.
  2. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels in 5 min. glazig. Roer regelmatig. Voeg 2/3 van de bouillon toe en laat in 5 min. de rijst de bouillon al roerend opnemen.
  3. Voeg de helft van de overige bouillon en de bietjes toe. Laat de rijst in 10-15 min. verder garen. Roer regelmatig. Voeg eventueel meer bouillon toe als de risotto te droog wordt.
  4. Snijd ondertussen de mortadella in reepjes. Roer samen met de olijven, de crème fraîche en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 2.675 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Romige bietenrisotto met Italiaanse mortadella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

1
1
  • 750 ml water
  • 1½ groentebouillontablet
  • 2 sjalotten

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en laat de tabletten oplossen. Pel ondertussen de sjalotten en snipper fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 150 g risottorijst

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels in 5 min. glazig. Roer regelmatig.

3
3

Voeg 2/3 van de bouillon toe en laat in 5 min. de rijst de bouillon al roerend opnemen.

4
4
  • 400 g geraspte bieten

Voeg de helft van de overige bouillon en de bietjes toe. Laat de rijst in 10-15 min. verder garen. Roer regelmatig.

5
5

Voeg eventueel meer bouillon toe als de risotto te droog wordt.

6
6
  • 100 g mortadella (vleeswaren)
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven
  • 60 g crème fraîche
  • 60 g Regato 40+ kaas

Snijd ondertussen de mortadella in reepjes. Roer samen met de olijven, de crème fraîche en de kaas door de risotto.

7
7
  • 1 sachet Regato 40+ kaas*

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.