Var­kens­haas in zwar­te-bo­nen­saus

Je kunt de varkenshaas in zijn geheel bereiden, maar in stukjes met bloemkoolrijst is het ook heel lekker.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je kunt de varkenshaas in zijn geheel bereiden, maar in stukjes met bloemkoolrijst is het ook heel lekker. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de varkenshaas in stukjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, asperges en doperwten 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het varkensvlees 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de groente en het vlees met saus over de diepe borden.

variatietip:

Bak in stap 2 eens een fijngesneden rode peper mee. En serveer het gerecht met partjes limoen om erboven uit te knijpen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Varkenshaas in zwarte-bonensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas in zwar­te-bo­nen­saus

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 350 g groene asperges
  • 300 g varkenshaas

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de varkenshaas in stukjes.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 200 g verse doperwten

Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, asperges en doperwten 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 800 g bloemkoolrijst

Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 160 ml Original Wok Black Bean

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het varkensvlees 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.

6
6

Verdeel de groente en het vlees met saus over de diepe borden.

variatietip:

Bak in stap 2 eens een fijngesneden rode peper mee. En serveer het gerecht met partjes limoen om erboven uit te knijpen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.