La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

Het is weer eens wat anders: pasta opgerold in de oven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 820 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het is weer eens wat anders: pasta opgerold in de oven. 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie op laag vuur in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Doe samen met de ricotta in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel.
  2. Maak de uien schoon en snipper. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui en het gehakt in 5 min. rul. Voeg het ricotta-spinaziemengsel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de potten pastasaus over de ovenschaal. Halveer de lasagnebladen in de lengte. Verdeel 2 el van het gehaktmengsel over een lasagnevel en rol op. Herhaal dit tot alle vellen gevuld zijn. Zet de rolletjes voorzichtig, zodat de vulling er niet uit valt, rechtop dicht tegen elkaar in de ovenschaal in de pastasaus. Bestrooi het gerecht met de kaas.
  4. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.030 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 47 2016

Lasagnerolletjes gevuld met gehakt en ricotta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g spinazie

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie op laag vuur in delen slinken.

3
3
  • 250 g ricotta

Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Doe samen met de ricotta in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel.

4
4
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 300 g Italiaans gekruid gehakt

Maak de uien schoon en snipper. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui en het gehakt in 5 min. rul.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Voeg het ricotta-spinaziemengsel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 potten Jamie Oliver tomato & basil pasta sauce
  • 250 g verse lasagnebladen

Verdeel de potten pastasaus over de ovenschaal. Halveer de lasagnebladen in de lengte.

7
7

Verdeel 2 el van het gehaktmengsel over een lasagnevel en rol op. Herhaal dit tot alle vellen gevuld zijn.

8
8

Zet de rolletjes voorzichtig, zodat de vulling er niet uit valt, rechtop dicht tegen elkaar in de ovenschaal in de pastasaus.

9
9
  • 150 g geraspte kaas voor ovengratin

Bestrooi het gerecht met de kaas.

10
10

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.