Ben & Jer­ry’s met ba­naan en cho­co­la­de­saus

Het bewijs: een lekker dessert hoeft helemaal niet veel werk te zijn.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het bewijs: een lekker dessert hoeft helemaal niet veel werk te zijn. 6 personen
2 3

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smelt de chocolade au bain-marie. Pel ondertussen de bananen en snijd in schuine dunne plakjes. Verdeel het ijs in bolletjes over de borden en garneer met de banaan en chocolade.

bereidingstip:

Hoe smelt je au bain-marie chocolade? Breng in een pan het water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes, doe in een vuurvaste kom en hang die kom in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten en roer af en toe.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 4 g
Tags

Ben & Jerry’s met banaan en chocoladesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ben & Jer­ry’s met ba­naan en cho­co­la­de­saus

1
1
  • 100 g extra pure chocolade 72%
  • 2 bananen

Smelt de chocolade au bain-marie. Pel ondertussen de bananen en snijd in schuine dunne plakjes.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 500 ml Ben & Jerry's Cookie dough ijs

Verdeel het ijs in bolletjes over de borden en garneer met de banaan en chocolade.

bereidingstip:

Hoe smelt je au bain-marie chocolade? Breng in een pan het water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes, doe in een vuurvaste kom en hang die kom in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten en roer af en toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.