Sand­wich met ve­ga smeer­worst en ge­ka­ra­me­li­seer­de ui­en

Uitgebreid lunchen met smeerworst? Dat kan! Je hoeft 'm alleen maar een beetje te upgraden.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Uitgebreid lunchen met smeerworst? Dat kan! Je hoeft 'm alleen maar een beetje te upgraden. 4 personen
5 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.
  2. Rooster ondertussen de sneetjes brood. Besmeer de helft van de boterhammen met de smeerworst. Verdeel hierover de gekarameliseerde uien en de rucola. Besmeer de overige boterhammen met de mosterd en leg met de besmeerde kant op de rucola.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Sandwich met vega smeerworst en gekarameliseerde uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich met ve­ga smeer­worst en ge­ka­ra­me­li­seer­de ui­en

1
1
  • 2 rode uien
  • 15 g boter
  • 50 g kristalsuiker

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren.

2
2
  • 2 el witte wijnazijn

Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen.

3
3
  • 8 sneetjes speltbrood

Rooster ondertussen de sneetjes brood.

4
4
  • 120 g vegetarische smeerworst
  • 75 g rucola

Besmeer de helft van de boterhammen met de smeerworst. Verdeel hierover de gekarameliseerde uien en de rucola.

5
5
  • 1 el mosterd

Besmeer de overige boterhammen met de mosterd en leg met de besmeerde kant op de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.