Snel­le Ja­pan­se wok­scho­tel met noe­dels en kip

De ananasstukjes en chilisaus geven het gerecht een friszoete touch.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht De ananasstukjes en chilisaus geven het gerecht een friszoete touch. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de kipfiletblokjes 3 min. Voeg de chilisaus en ananas toe en verwarm 4 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur.
  3. Voeg ondertussen de noedels en eventueel zout toe aan het water en breng opnieuw aan de kook. Kook de noedels in 3 min. beetgaar. Giet af.
  4. Schep de noedels en kip door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de cashewnootstukjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 47 2016

Snelle Japanse wokschotel met noedels en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Ja­pan­se wok­scho­tel met noe­dels en kip

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 355 g kipfiletblokjes
  • 4 el zoete chilisaus
  • 250 g verse ananasstukjes

Verhit de olie in de hapjespan en bak de kipfiletblokjes 3 min. Voeg de chilisaus en ananas toe en verwarm 4 min.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 800 g Japanse wokgroente champignons & peulen

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur.

4
4
  • 250 g eiermie

Voeg ondertussen de noedels en eventueel zout toe aan het water en breng opnieuw aan de kook. Kook de noedels in 3 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 30 g stukjes cashewnoot

Schep de noedels en kip door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de cashewnootstukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.