Rog­ge­toast, avo­ca­do & ge­po­cheerd ei

Avocado en ei: dat is zo'n combi die bijna wel voor elkaar gemaakt moet zijn.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Avocado en ei: dat is zo'n combi die bijna wel voor elkaar gemaakt moet zijn. 2 personen
4 2

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het brood in de broodrooster. Breng ondertussen een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 4 min.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en beleg er de roggetoast mee.
  3. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op de toast. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het sesamzaad en de tuinkers erover en besprenkel met de sriracha.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Roggetoast, avocado & gepocheerd ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rog­ge­toast, avo­ca­do & ge­po­cheerd ei

1
1
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 1 el azijn

Rooster het brood in de broodrooster. Breng ondertussen een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe.

2
2

Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

3
3
  • 2 mais scharreleieren

Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 4 min.

Ei pocheren

Instructievideo

00:47 min.

4
4
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
5

Snijd het vruchtvlees in plakjes en beleg er de roggetoast mee.

6
6

Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op de toast.

7
7
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • ½ bakje tuinkers
  • 1 tl sriracha sauce

Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het sesamzaad en de tuinkers erover en besprenkel met de sriracha.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.