Zoe­te aard­ap­pel met blau­we-kaas­saus en kip

Lekker pittige kaassaus!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker pittige kaassaus! 2 personen
3 9

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg ze op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.
  2. Schep ondertussen de kip om met de al-andalus, de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. en giet af.
  4. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Doe de crème fraîche en de kaasblokjes in een steelpan en verwarm tot de kaas is gesmolten. Voeg de rode peper toe en breng eventueel op smaak met zout.
  5. Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig (warm!) de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Schep de blauwekaassaus erover en serveer de broccoli en kip erbij.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016

Zoete aardappel met blauwe-kaassaus en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel met blau­we-kaas­saus en kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte.

3
3

Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg ze op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven.

Aardappel poffen

Instructievideo

01:01 min.

4
4

Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.

5
5
  • 190 g kipdijfilet
  • 1 tl kruidenmix al-andalus
  • 1 el olijfolie

Schep ondertussen de kip om met de al-andalus, de olie, peper en eventueel zout.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 400 g broccoli

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

8
8

Schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. en giet af.

9
9
  • ½ rode peper

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn.

10
10
  • 125 g crème fraîche
  • 35 g blauwaderkaasblokjes 50+

Doe de crème fraîche en de kaasblokjes in een steelpan en verwarm tot de kaas is gesmolten.

11
11

Voeg de rode peper toe en breng eventueel op smaak met zout.

12
12

Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig (warm!) de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden.

13
13

Schep de blauwekaassaus erover en serveer de broccoli en kip erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.