Ge­gril­de bi­o­lo­gi­sche chi­po­la­ta met fris­se ap­pel-snij­bo­nen­sa­la­de

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Was de aardappelen, halveer ze ongeschild in de lengte en snijd elke helft in 2 partjes. Voeg de aardappelpartjes en eventueel zout toe aan het kokende water en kook 10 min. Giet af en laat goed uitlekken. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 1 cm. Voeg eventueel samen met zout toe aan het kokende water en kook in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.
  3. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelrasp en 2 el sap met de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes van een ½ cm. Meng de snijbonen, appel en veldsla met de dressing. Bestrooi met de walnoten. Verdeel de aardappelen, worstjes en de salade over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016

Gegrilde biologische chipolata met frisse appel-snijbonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de bi­o­lo­gi­sche chi­po­la­ta met fris­se ap­pel-snij­bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 1 kg roodschillige aardappel

Breng een ruime pan water aan de kook. Was de aardappelen, halveer ze ongeschild in de lengte en snijd elke helft in 2 partjes.

2
2

Voeg de aardappelpartjes en eventueel zout toe aan het kokende water en kook 10 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 400 g ongesneden snijbonen

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 1 cm.

4
4

Voeg eventueel samen met zout toe aan het kokende water en kook in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

5
5
  • 40 g boter

Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

6
6
  • 450 g varkenschipolata's

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.

7
7
  • 1 sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 tl mosterd

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelrasp en 2 el sap met de olie, azijn en mosterd tot een dressing.

8
8
  • 2 jazz-appels

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes van een ½ cm.

9
9
  • 75 g veldsla
  • 50 g walnoten

Meng de snijbonen, appel en veldsla met de dressing. Bestrooi met de walnoten. Verdeel de aardappelen, worstjes en de salade over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.