Snel­le roer­bak met kip en ho­me­ma­de sa­té­saus

In een kwartier op tafel en zó lekker.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht In een kwartier op tafel en zó lekker. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe voor de satésaus de kokosmelk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 5 min. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 3 min. mee. Voeg de ‘bloemkoolrijst’ toe en roerbak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de snelle roerbak over diepe borden en serveer de satésaus erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pin­da­saus ma­ken

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 46 2016, Allerhande Box week 19 2017

Snelle roerbak met kip en homemade satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le roer­bak met kip en ho­me­ma­de sa­té­saus

1
1
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g pindakaas
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sambal oelek
  • 4 el ketjap manis

Doe voor de satésaus de kokosmelk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook.

Pindasaus maken

Instructievideo

00:51 min.

2
2

Laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Breng eventueel op smaak met zout.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 300 g Thaise kipfiletblokjes

Verhit ondertussen de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes 5 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de knoflook en wokgroente toe aan de kip en roerbak 3 min. mee.

5
5
  • 400 g bloemkoolrijst

Voeg de ‘bloemkoolrijst’ toe en roerbak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de snelle roerbak over diepe borden en serveer de satésaus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.