Ui­en­soep met ge­gra­ti­neer­de ci­a­bat­ta

Bij een uiensoep hoort natuurlijk een broodje met kaas. Ook lekker met Italiaanse kaas.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Bij een uiensoep hoort natuurlijk een broodje met kaas. Ook lekker met Italiaanse kaas. 4 personen
2 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart. Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.
  3. Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.
  4. Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 7.655 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Uiensoep met gegratineerde ciabatta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­soep met ge­gra­ti­neer­de ci­a­bat­ta

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 600 g gesneden uien

Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.

2
2
  • 6 stuks salade-uien

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart.

3
3
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugar snaps
  • 3 stuks runderbouillontabletten
  • 1½ liter water

Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook.

4
4
  • 275 g rundersoepballetjes

Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.

5
5
  • 1 ciabatta

Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 100 g Italian flakes

Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.

7
7

Verdeel de soep over dekommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.