Pi­kan­te pas­ta met sar­di­ne

Houd je wel van een beetje pit? Maak de pastasaus extra pittig met chili én pikante saus.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Houd je wel van een beetje pit? Maak de pastasaus extra pittig met chili én pikante saus. 2 personen
4 14

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in ringen en de knoflook fijn. Laat de sardines uitlekken, maar vang 0.5 el per persoon van de olie op.
  2. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en pijnboompitten 3 min. Voeg de cavolo nero toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.
  3. Verwarm de pastasaus in een steelpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Verdeel de pasta met de pastasaus, cavolo nero en sardines over diepe borden. Serveer direct. Lekker met platte peterselie.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 935 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Pikante pasta met sardine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­kan­te pas­ta met sar­di­ne

1
1
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 120 g blikje sardines in olijfolie

Snijd de sjalotten in ringen en de knoflook fijn. Laat de sardines uitlekken, maar vang 0.5 el per persoon van de olie op.

2
2
  • 1 el pijnboompitten

Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en pijnboompitten 3 min.

3
3
  • 200 g cavolo nero
  • ¼ tl chilivlokken

Voeg de cavolo nero toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.

4
4
  • 390 g pastasaus pikant
  • 250 g verse tagliatelle

Verwarm de pastasaus in een steelpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Verdeel de pasta met de pastasaus, cavolo nero en sardines over diepe borden. Serveer direct. Lekker met platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.