Re­gen­boog­sa­la­de met tofu

Kijk nou wat een feestje op je bord! Ziet er bijna te leuk uit om op te eten.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Kijk nou wat een feestje op je bord! Ziet er bijna te leuk uit om op te eten. 2 personen
3 3

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng de helft van de saus door de noedels, ¼ door de peen en ¼ door de bietjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Verdeel de peen, noedels, bietjes, tofu, waterkers en paprika over de borden en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Regenboogsalade met tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­sa­la­de met tofu

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid

Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 120 g stir fry sauce sweet & sour
  • 300 g udon thick noodles
  • 150 g peen julienne
  • 150 g bietjes julienne

Meng de helft van de saus door de noedels, ¼ door de peen en ¼ door de bietjes.

3
3
  • ½ gele paprika
  • 37½ g waterkers

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

4
4

Verdeel de peen, noedels, bietjes, tofu, waterkers en paprika over 2 borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.