Ba­mi ket­jap met gar­na­len

Je kunt bami met vlees maken, maar met vis is-ie ook heel lekker.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je kunt bami met vlees maken, maar met vis is-ie ook heel lekker. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 1 min. van de kooktijd de sperziebonen toe.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, garnalen en paksoi 1 min. Voeg de basis voor bami ketjap en het water toe en verwarm 2 min. op hoog vuur. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  3. Giet de mie en sperziebonen af en verdeel over 4 borden. Schep de garnalen met paksoi er in het midden op. Bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg bij stap 2 sambal naar smaak toe.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Bami ketjap met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi ket­jap met gar­na­len

1
1
  • 300 g fijne mienestjes
  • 500 g gebroken sperziebonen

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 1 min. van de kooktijd de sperziebonen toe.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • ½ paksoi
  • 2 el arachideolie
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, garnalen en paksoi 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 65 g mix voor bami ketjap
  • 150 ml water
  • 3 bosuien

Voeg de basis voor bami ketjap en het water toe en verwarm 2 min. op hoog vuur. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

4
4

Giet de mie en sperziebonen af en verdeel over 4 borden. Schep de garnalen met paksoi er in het midden op. Bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg bij stap 2 sambal naar smaak toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.