Lin­zen­scho­tel met pu­ree en ge­hakt

Zachte aardappelpuree + kruidige linzen = een heerlijke ovenschotel.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zachte aardappelpuree + kruidige linzen = een heerlijke ovenschotel. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Voeg de linzencurry toe en verwarm nog 3 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en kaas door de aardappelpuree. Vet de ovenschaal in. Doe het linzen-gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Verwarm ca. 20 min. in de oven.

variatietip:

Ook lekker met koriander. Vervang de peterselie door 15 g fijngehakte koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Linzenschotel met puree en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­scho­tel met pu­ree en ge­hakt

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul.

2
2
  • 400 g Franse roerbakgroente courgette & rode ui

Voeg de roerbakgroente toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee.

3
3
  • 500 g linzencurry

Voeg de linzencurry toe en verwarm nog 3 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 30 g peterselie
  • 100 g Ilchester Cheddar tophat 48+
  • 800 g aardappelpuree

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en kaas door de aardappelpuree.

5
5

Vet de ovenschaal in. Doe het linzen-gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Verwarm ca. 20 min. in de oven.

variatietip:

Ook lekker met koriander. Vervang de peterselie door 15 g fijngehakte koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.