He­re­ford bur­gers met bie­ten­sa­la­de en pe­ter­se­lie­kriel­tjes

De burger: daar wil je je tanden wel in zetten!

(8) waardeer
hoofdgerecht De burger: daar wil je je tanden wel in zetten! 2 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de grote krieltjes. Voeg zodra het water kookt de krieltjes en eventueel zout toe en kook in 15 min. gaar.
  2. Bestrijk ondertussen de burgers met de helft van de olie en gril in ca. 16 min. in de grillpan gaar. Keer halverwege.
  3. Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper deze. Was de halve komkommer, snijd eerst in plakjes en dan in reepjes. Meng de sjalot met de komkommer door de biet in een kom. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op. Voeg de kappertjes en de dressing toe aan de salade en breng op smaak met peper, eventueel zout en extra vocht van de kappertjes.
  4. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Giet de krieltjes af en schep om met de rest van de olie, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de krieltjes met de burgers en de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.285 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 45 2016 , Allerhande Box Week 41 2017

Hereford burgers met bietensalade en peterseliekrieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­re­ford bur­gers met bie­ten­sa­la­de en pe­ter­se­lie­kriel­tjes

1
1
  • 500 g krieltjes

Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de grote krieltjes.

2
2

Voeg zodra het water kookt de krieltjes en eventueel zout toe en kook in 15 min. gaar.

3
3
  • 2 stuks Hereford burger
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk ondertussen de burgers met de olie en gril in ca. 16 min. in de grillpan gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 1 sjalot
  • ½ komkommer

Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper deze. Was de halve komkommer, snijd eerst in plakjes en dan in reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 150 g rauwkost bieten julienne
  • 50 g kappertjes

Meng de sjalot met de komkommer door de biet in een kom. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op.

6
6
  • 60 g mosterd-dilledressing

Voeg de kappertjes en de dressing toe aan de salade en breng op smaak met peper, eventueel zout en extra vocht van de kappertjes.

7
7
  • 1 teen knoflook
  • 10 g verse platte peterselie

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie

Giet de krieltjes af en schep om met de rest van de olie, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Serveer de krieltjes met de burgers en de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.