Kro­kant kip­haas­je met moz­za­rel­la en cour­get­te­s­pa­ghet­ti

Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft! 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/3 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de gepaneerde kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Zet ondertussen de grill van de oven aan. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in stukjes.
  3. Verwarm de pastasaus in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Halveer de cherrytomaten.
  4. Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 3 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de courgettespaghetti met eventueel zout al omscheppend 3 min. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
  6. Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 45 2016

Krokant kiphaasje met mozzarella en courgettespaghetti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kant kip­haas­je met moz­za­rel­la en cour­get­te­s­pa­ghet­ti

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gepaneerde kipfilethaasjes

Verhit 2 el olie in de koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de gepaneerde kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2
2

Zet ondertussen de grill van de oven aan.

3
3
  • 250 g mozzarella

Laat de mozzarella uitlekken en snijd in stukjes.

4
4
  • 390 g sugo pastasaus basilicum
  • 250 g cherrytomaten

Verwarm de pastasaus in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Halveer de cherrytomaten.

5
5

Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 3 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 800 g courgettespaghetti

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de courgettespaghetti met eventueel zout al omscheppend 3 min.

8
8

Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.

9
9
  • 1 bakje tuinkers

Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.