Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

Rosbief is op zijn best met een sterke tegenhanger. Die tegenhanger vindt hij in de saus van salie.

(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Rosbief is op zijn best met een sterke tegenhanger. Die tegenhanger vindt hij in de saus van salie. 8 personen
3 289

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 grote ovenschalen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. bijna gaar. Giet af en laat de aardappelen ca. 45 min. afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de uien en snijd in parten. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de appels in parten, schil ze en verwijder het klokhuis. Doe de aardappelen in de een ovenschaal of braadslede en de ui, wortel en appel in de andere. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de rosbief met het kruidenmengsel uit de verpakking en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, schenk het bakvet over de aardappelen en schep om. Leg het vlees in de aluminiumschaal uit de verpakking. Doe samen met de ovenschalen met groenten en met aardappelen in de oven. Bak in 30-35 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 4 min. krokant. Voeg de appelcider, vleesfond en de takjes salie toe en laat 8 min. inkoken. Verwijder de takjes salie uit de saus. Voeg de rodewijnsaus uit de verpakking van de rosbief toe en kook nog 2 min. Snijd de rosbief in dunne plakken. Schep de aardappelen en groenten op een grote schaal. Leg het vlees erop en schep de saus erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. bijna gaar.

2
2

Giet af en laat de aardappelen ca. 45 min. afkoelen.

3
3
  • 250 g rode uien

Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de uien en snijd in parten.

4
4
  • 500 g winterpeen
  • 2 friszoete appels

Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de appels in parten, schil ze en verwijder het klokhuis.

5
5

Doe de aardappelen in de ene ovenschaal of braadslede en de ui, wortel en appel in de andere.

6
6
  • 50 g boter
  • 785 g culinaire rosbief

Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de rosbief met het kruidenmengsel uit de verpakking en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

7
7

Neem het vlees uit de pan, schenk het bakvet over de aardappelen en schep om. Leg het vlees in de aluminiumschaal uit de verpakking.

8
8

Doe samen met de ovenschalen met groenten en met aardappelen in de oven. Bak in 30-35 min. gaar.

9
9
  • 100 g gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 4 min. krokant.

10
10
  • 150 ml Crisp Apple Cider
  • 380 ml vleesfond
  • 15 g salie

Voeg de appelcider, vleesfond en de takjes salie toe en laat 8 min. inkoken.

11
11

Verwijder de takjes salie uit de saus. Voeg de rodewijnsaus uit de verpakking van de rosbief toe en kook nog 2 min.

12
12

Snijd de rosbief in dunne plakken. Schep de aardappelen en groenten op een grote schaal. Leg het vlees erop en schep de saus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.