Hol­land­se kaas­fon­due met brood en groen­ten

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de 2 soorten kaas. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur in enkele minuten gaar worden (roux). Voeg de witte wijn toe en breng al roerend aan de kook. Voeg als de wittewijnsaus gebonden is alle geraspte kaas toe en pers de knoflook erboven. Laat de kaas op laag vuur smelten. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Verwijder het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook de spruitjes in 8 min. en de snij bonen in 5 min. beetgaar. Maak ondertussen de radijsjes schoon.Ver wijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd in repen. Doe met de spruitjes, snijbonen en worteltjes in bakjes. Doe het brood in een schaal. Voeg de nootmuskaat toe aan de kaasfondue. Zet de caquelon op de warmhouder en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.

combinatietip:

De kaasfondue wordt nog lekkerder als je op het laatste moment een scheut brandewijn of kirsch (Gall & Gall) toevoegt.

video

Hol­land­se kaas­fon­due 640436 stap 01.mp4

- 00:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 34 g
  • natrium 1.270 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse kaasfondue met brood en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se kaas­fon­due met brood en groen­ten

1
1
  • 400 g extra belegen boerenkaas
  • 100 g twijfelaar
  • 25 g boter

Rasp de 2 soorten kaas. Verhit de boter in een pan met dikke bodem.

2
2
  • 25 g bloem

Voeg de bloem toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur in enkele minuten gaar worden (roux).

3
3
  • 500 ml witte wijn

Voeg de witte wijn toe en breng al roerend aan de kook.

4
4
  • 5 tenen knoflook

Voeg als de wittewijnsaus gebonden is alle geraspte kaas toe en pers de knoflook erboven. Laat de kaas op laag vuur smelten. Roer regelmatig.

5
5
  • 200 g spruiten

Snijd ondertussen de onderkant van de spruitjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes.

6
6
  • 200 g ongesneden snijbonen

Verwijder het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook de spruitjes in 8 min. en de snij bonen in 5 min. beetgaar.

7
7
  • 200 g radijsjes
  • 1 rode paprika

Maak ondertussen de radijsjes schoon.Ver wijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd in repen.

8
8
  • 300 g worteltjes geschrapt
  • 1 stokbrood

Doe met de spruitjes, snijbonen en worteltjes in bakjes. Doe het brood in een schaal.

9
9
  • ½ tl nootmuskaat

Voeg de nootmuskaat toe aan de kaasfondue. Zet de caquelon op de warmhouder en schenk de kaasfondue erin. Serveer met de groenten en het brood.

combinatietip:

De kaasfondue wordt nog lekkerder als je op het laatste moment een scheut brandewijn of kirsch (Gall & Gall) toevoegt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.