Steak tar­taar met ge­bak­ken aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
  2. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe de sperziebonen en de paprika in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk er 150 ml water bij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
  4. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de tartaar.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.050 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 45 2016

Steak tartaar met gebakken aardappel en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak tar­taar met ge­bak­ken aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil

Verhit de olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 2 rode paprika's

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 400 g sperziebonen
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 150 ml water

Doe de sperziebonen en de paprika in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk er 150 ml water bij en breng aan de kook.

4
4

Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 460 g Greenfields steak tartaar

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

6
6
  • 130 g zongedroogde tomaatjes
  • 2 el olijfolie

Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de tartaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.