Steak de boeuf met aard­ap­pel­part­jes en bo­nen

Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/5 van de olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.
  2. Verhit ondertussen 1/4 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaar in 6-8 min. rosé. Keer halverwege. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de tartaar.

Tip:

Je kunt de steak tartaar vervangen door rundertartaar (AH Biologisch).

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 04 - Over de vloer bij de boer, Allerhande Box week 45 2016, Allerhande Box Week 36 2017

Steak de boeuf met aardappelpartjes en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met aard­ap­pel­part­jes en bo­nen

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil

Verhit de olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 2 rode paprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

4
4
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 150 ml water

Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook.

5
5

Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 460 g Greenfields steak tartaar

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tartaar in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

7
7
  • 130 g zongedroogde tomaatjes
  • 2 el olijfolie

Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de tartaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.