Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

De zachte wildsmaak van hert doet het heel goed bij een romige puree van aardappel en pastinaak.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De zachte wildsmaak van hert doet het heel goed bij een romige puree van aardappel en pastinaak. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Giet de pastinaak en aardappelen af. Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Hertenbief met paddenstoelen en pastinaakpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

1
1
  • 400 g pastinaak
  • 600 g stamppotaardappelen

Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout.

2
2
  • 7½ g tijm
  • 2 sjalotten
  • 600 g paddenstoelenmelange

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur.

4
4

Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 hertenbiefstukken

Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout.

6
6
  • 25 g boter

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur.

7
7

Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

8
8
  • 125 ml slagroom

Giet de pastinaak en aardappelen af. Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper.

9
9

Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.