Chi­li con car­ne

Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen!

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen! 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en zout in 5 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan tabasco chipotle naar smaak toe.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche, tortillachips, geraspte kaas, jalapeñopepers, guacamole en salsa (Mexicaanse tomatensaus) (met crème fraîche of geraspte kaas is dit gerecht niet meer lactosevrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.390 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Chili con carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne

1
1
  • 4 rode uien
  • 1 zak paprikamix

Snipper de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el al-andalus

Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en zout in 5 min. rul.

3
3

Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 150 g maiskorrels
  • 400 g kidneybonen
  • 400 g black eyed bonen

Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 700 ml tomato frito

Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan tabasco chipotle naar smaak toe.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche, tortillachips, geraspte kaas, jalapeñopepers, guacamole en salsa (Mexicaanse tomatensaus) (met crème fraîche of geraspte kaas is dit gerecht niet meer lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.