Mexi­caan­se chi­li van twee soor­ten bo­nen met chips

Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen!

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen! 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in de braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en eventueel zout in 5 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Serveer de chili con carne met de crème fraîche, de geraspte kaas en de tortillachips.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan bij het bakken van het gehakt een paar druppels tabasco toe.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se chi­li van twee soor­ten bo­nen met chips

1
1
  • 4 rode uien
  • 1 zak paprikamix

Maak de uien schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 5 tl kruidenmix al-andalus

Verhit de olie in de braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en eventueel zout in 5 min. rul.

3
3

Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 150 g maiskorrels
  • 400 g kidneybonen
  • 400 g black eyed bonen

Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 700 g tomato frito

Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 125 g crème fraîche
  • 90 g geraspte belegen 48+ kaas
  • 75 g tortillachips naturel

Serveer de chili con carne met de crème fraîche, de geraspte kaas en de tortillachips.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan bij het bakken van het gehakt een paar druppels tabasco toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.