Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips
Mexicaans avondje? Iedereen kan zijn chili con carne zelf afmaken. Leuk voor de kinderen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 rode uien
- 1 zak paprikamix
- 1 el zonnebloemolie
- 500 g rundergehakt
- 5 tl kruidenmix al-andalus
- 150 g maiskorrels
- 400 g kidneybonen in pot
- 400 g black eyed bonen
- 700 g tomato frito
- 125 g crème fraîche
- 90 g geraspte belegen 48+ kaas
- 75 g tortillachips naturel
Advertentie
Bereiden
- Maak de uien schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in de braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en eventueel zout in 5 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
- Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de chili con carne met de crème fraîche, de geraspte kaas en de tortillachips.
combinatietip:
Houd je van pittig? Voeg dan bij het bakken van het gehakt een paar druppels tabasco toe.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 920 kcal
- eiwit 47 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 1.680 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse chili van twee soorten bonen met chips
- 4 rode uien
- 1 zak paprikamix
Maak de uien schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- 1 el zonnebloemolie
- 500 g rundergehakt
- 5 tl kruidenmix al-andalus
Verhit de olie in de braad- of hapjespan en bak het gehakt met de al-andalus, peper en eventueel zout in 5 min. rul.
Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
- 150 g maiskorrels
- 400 g kidneybonen in pot
- 400 g black eyed bonen
Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 700 g tomato frito
Voeg de mais, bonen en tomato frito toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 125 g crème fraîche
- 90 g geraspte belegen 48+ kaas
- 75 g tortillachips naturel
Serveer de chili con carne met de crème fraîche, de geraspte kaas en de tortillachips.
combinatietip:
Houd je van pittig? Voeg dan bij het bakken van het gehakt een paar druppels tabasco toe.