An­dij­vie­stamp­pot

Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd. 4 personen
2 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper of pureeknijper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snipper de uien. Doe beide in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.
  2. Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper. Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte kipreepjes, blokjes oude kaas, piccalilly, Amsterdamse uien en augurk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Andijviestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot

1
1
  • 1.2 kg stamppotaardappelen
  • 2 uien

Schil de aardappelen en snipper de uien. Doe beide in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2

Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.

3
3
  • 150 ml melk
  • 50 g boter

Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper.

4
4
  • 1 el mosterd

Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree.

5
5
  • 800 g gesneden andijvie

Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte kipreepjes, blokjes oude kaas, piccalilly, Amsterdamse uien en augurk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.