An­dij­vie­stamp­pot

Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd.

(40) waardeer
hollands hoofdgerecht Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd. 4 personen
2 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper of pureeknijper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Doe samen met de stamppotaardappelen in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en kook in 10-15 min. gaar min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.
  2. Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper. Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte kipreepjes, blokjes oude kaas, piccalilly, Amsterdamse uien en augurk. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Andijviestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot

1
1
  • 2 uien
  • 1.2 kg koelverse stamppotaardappel

Snipper de uien. Doe samen met de stamppotaardappelen in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2

Breng aan de kook en kook in 10-15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.

3
3
  • 150 ml halfvolle melk
  • 50 g ongezouten boter

Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper.

4
4
  • 1 el Franse mosterd

Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree.

5
5
  • 1 kg fijngesneden andijvie

Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes, gerookte kipreepjes, blokjes oude kaas, piccalilly, Amsterdamse uien en augurk. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.