Pe­per­no­ten

Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.

  • gebak
  • 10 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Met deze pepernoten wil je écht niet strooien, daar zijn ze veel te lekker voor. 10 stuks
2 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de tarwebloem en het roggemeel boven een beslagkom en voeg het zout, de bakpoeder, koekkruiden en het anijszaad toe. Meng goed zodat het bakpoeder gelijk verdeeld wordt. Breng de azijn en ahornsiroop met het water aan de kook en meng door de bloem. Roer door tot een stevig en plakkerig deeg. Vorm het deeg tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit tot een plak van 1½ cm dik. Snijd er blokjes uit van 1½ cm. Duw de blokjes tussen je duim en wijsvinger een beetje aan zodat je gladde pepernoten krijgt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

variatietip:

Kun je geen roggemeel vinden? Je kunt ook dezelfde hoeveelheid volkorenmeel gebruiken.

video

Pe­per­no­ten ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pepernoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­no­ten

1
1
  • 75 g patent tarwebloem
  • 175 g roggemeel
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl gemalen anijszaad

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de tarwebloem en het roggemeel boven een beslagkom en voeg het zout, de bakpoeder, koekkruiden en het anijszaad toe.

2
2

Meng goed zodat het bakpoeder gelijk verdeeld wordt.

3
3
  • 1 el appelazijn
  • 150 ml ahornsiroop
  • 3 el water

Breng de azijn en ahornsiroop met het water aan de kook en meng door de bloem.

4
4

Roer door tot een stevig en plakkerig deeg. Vorm het deeg tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

5
5

Rol het deeg uit tot een plak van 1½ cm dik. Snijd er blokjes uit van 1½ cm.

6
6

Duw de blokjes tussen je duim en wijsvinger een beetje aan zodat je gladde pepernoten krijgt.

7
7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

variatietip:

Kun je geen roggemeel vinden? Je kunt ook dezelfde hoeveelheid volkorenmeel gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.