Pas­tei­tjes ge­vuld met pom­poen­ge­hakt

Zoete pompoen samen met gehakt en roomkaas in kruidige pasteitjes: het heerlijk avondje is echt gekomen.

  • borrelhapje
  • 10 stuks
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Zoete pompoen samen met gehakt en roomkaas in kruidige pasteitjes: het heerlijk avondje is echt gekomen. 10 stuks
2 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • muffinvorm met 12 holtes
  • deegroller
  • uitsteekvorm Ø 11 cm
  • uitsteekvorm Ø 8 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg het 5-kruidenpoeder toe. Bak 1 min. mee. Schep het gehakt erdoor en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om. Los de bouillontablet op in het hete water en voeg samen met de pompoenstukjes toe aan het gehakt. Roer even door en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Doe het mengsel in een kom en stamp de pompoenstukjes fijn door het gehakt. Breng op smaak met de ketjap, peper en eventueel zout. Laat helemaal afkoelen.
  2. Snijd voor het deeg de boter in kleine stukjes en zet 15 min. in de vriezer. Doe de bloem, roomkaas, de azijn en bakpoeder met het koude water in de keukenmachine en maal tot een kruimelig deeg. Voeg de boter toe en maal nog 30 sec. Doe in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een plak van 2 mm dik. Steek er een rondje per pastei uit van Ø 11 cm en bekleed hier de holtes van de muffinvorm mee. Zorg ervoor dat de deegranden iets boven de vorm uitkomen. Vorm van de deegresten een bal en rol deze uit tot een dunne plak. Steek hier de deksels uit van Ø 8 cm. Vul het deeg tot onder de rand met het pompoengehakt; het deeg moet er nog 1 cm bovenuit steken.
  4. Maak de deegranden nat met wat water, leg de deegdeksels over de vulling en druk met een vork de randen goed op elkaar. Maak met een scherp mes 4 kleine kruisjes in de deksels. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de pasteitjes 30 min. in het midden van de oven. Laat 15 min. afkoelen in de vorm. Leg een groot bord op de vorm en keer het geheel om zodat de pasteitjes uit de vorm komen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pasteitjes gevuld met pompoengehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tjes ge­vuld met pom­poen­ge­hakt

1
1
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el 5-kruidenpoeder

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg het 5-kruidenpoeder toe. Bak 1 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g half-om-halfgehakt

Schep het gehakt erdoor en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.

3
3
  • ½ kippenbouillontablet
  • 100 ml heet water
  • 400 g pompoenstukjes

Los de bouillontablet op in het hete water en voeg samen met de pompoenstukjes toe aan het gehakt.

4
4

Roer even door en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.

5
5

Doe het mengsel in een kom en stamp de pompoenstukjes fijn door het gehakt.

6
6
  • 2 el ketjap manis

Breng op smaak met de ketjap, peper en eventueel zout. Laat helemaal afkoelen.

7
7
  • 180 g koude boter

Snijd voor het deeg de boter in kleine stukjes en zet 15 min. in de vriezer.

8
8
  • 350 g bloem
  • 150 g roomkaas
  • 1½ el azijn
  • 1½ tl bakpoeder
  • 150 ml koud water

Doe de bloem, roomkaas, de azijn en bakpoeder met het koude water in de keukenmachine en maal tot een kruimelig deeg.

9
9

Voeg de boter toe en maal nog 30 sec. Doe in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en druk plat.

10
10

Laat 1 uur rusten in de koelkast.

11
11

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in.

12
12

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een plak van 2 mm dik.

13
13

Steek er een rondje per hapje uit van Ø 11 cm en bekleed hier de holtes van de muffinvorm mee. Zorg ervoor dat de deegranden iets boven de vorm uitkomen.

14
14

Vorm van de deegresten een bal en rol deze uit tot een dunne plak. Steek hier de deksels uit van Ø 8 cm.

15
15

Vul het deeg tot onder de rand met het pompoengehakt; het deeg moet er nog 1 cm bovenuit steken.

16
16

Maak de deegranden nat met wat water, leg de deegdeksels over de vulling en druk met een vork de randen goed op elkaar.

17
17
  • 1 ei

Maak met een scherp mes 4 kleine kruisjes in de deksels. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee.

18
18

Bak de pasteitjes 30 min. in het midden van de oven. Laat 15 min. afkoelen in de vorm.

19
19

Leg een groot bord op de vorm en keer het geheel om zodat de pasteitjes uit de vorm komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.