Ita­li­aan­se run­der-pom­poen­stoof

Trek nog even alles uit de kast voor een warm, winters gerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 3 u. 20 min. bereiden
(51) waardeer
hoofdgerecht Trek nog even alles uit de kast voor een warm, winters gerecht. 4 personen
4 51

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.
  2. Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 min. in het achtergebleven bakvet. Doe het vlees, de azijn en de tomatenblokjes in de pan. Schenk er het water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 1 uur op laag vuur stoven.
  3. Voeg de laatste 30 min. de pompoenblokjes toe aan de stoof en breng opnieuw aan de kook.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar en giet ze af. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de aardappelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2018 , Allerhande Box Week 46 2017

Italiaanse runder-pompoenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se run­der-pom­poen­stoof

1
1
  • 2 uien
  • 500 g runderhachée

Snijd de ui in halve ringen. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.

3
3
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el (balsamico)azijn
  • 400 g tomatenblokjes

Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 min. in het achtergebleven bakvet. Doe het vlees, de azijn en de tomatenblokjes in de pan.

4
4
  • 300 ml water

Schenk er het water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven.

5
5

Haal de deksel van de pan en laat nog 1 uur op laag vuur stoven.

6
6
  • 800 g koelverse pompoenstukjes

Voeg de laatste 30 min. de pompoenblokjes toe aan de stoof en breng opnieuw aan de kook.

7
7
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar en giet ze af.

8
8

Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.