Ge­roer­bak­te pak­soi met kik­ker­erw­ten en ka­bel­jauw

Paksoi eten we in Nederland niet zo veel, maar met ui, kikkererwten en kabeljauw is-ie wel heel lekker!

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Paksoi eten we in Nederland niet zo veel, maar met ui, kikkererwten en kabeljauw is-ie wel heel lekker! 2 personen
3 31

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne parten. Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en ui een ½ min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de sojasaus in de laatste minuut toe.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met koriander en cashewnoten.

kookstaptip:

Verhit sesamolie niet te lang, dan blijft de bijzondere smaak het best behouden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te pak­soi met kik­ker­erw­ten en ka­bel­jauw

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 600 g paksoi

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne parten. Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.

2
2
  • 1½ el sesamolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en ui een ½ min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min.

3
3
  • 350 g kikkererwten
  • 2 el sojasaus

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de sojasaus in de laatste minuut toe.

4
4
  • 1½ el sesamolie
  • 250 g kabeljauwhaasjes

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar.

5
5

Keer halverwege.

6
6
  • ½ limoen

Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met koriander en cashewnoten.

kookstaptip:

Verhit sesamolie niet te lang, dan blijft de bijzondere smaak het best behouden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.