Naan met pom­poen­spread of pit­ti­ge avo­ca­do en ei

Zoete pompoenspread, romige avocado én een beetje pit van chili. Is het al lunchtijd?

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Zoete pompoenspread, romige avocado én een beetje pit van chili. Is het al lunchtijd? 2 personen
4 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren naar wens in 6 min. zacht, in 7 min. halfhard of in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwarm de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak met een vork tot puree. Breng op smaak met het limoensap, de chilivlokken en eventueel zout. Snijd de naans open. Beleg de helft van de naans met de avocadopuree en wat waterkers. Beleg de rest van de naans met de pompoenspread en wat waterkers. Halveer de eieren en leg op elke naan een half ei.

variatietip:

Je kunt de waterkers ook vervangen door rucola.

combinatietip:

Lekker met extra chilivlokken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Naan met pompoenspread of pittige avocado en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Naan met pom­poen­spread of pit­ti­ge avo­ca­do en ei

1
1
  • 2 eieren

Kook de eieren naar wens in 6 min. zacht, in 7 min. halfhard of in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 4 mininaans

Verwarm de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • ½ limoen
  • 1 avocado

Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

4
4
  • ¼ tl chilivlokken

Prak met een vork tot puree. Breng op smaak met het limoensap, de chilivlokken en eventueel zout.

5
5
  • 40 g waterkers
  • 150 g verse groentespread pompoen

Snijd de naans open. Beleg de helft van de naans met de avocadopuree en wat waterkers. Beleg de rest van de naans met de pompoenspread en wat waterkers.

6
6

Halveer de eieren en leg op elke naan een half ei.

variatietip:

Je kunt de waterkers ook vervangen door rucola.

combinatietip:

Lekker met extra chilivlokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.