Pom­poen­soep

Een koude dag vraagt om opwarmen met een kom pompoensoep. Helemaal als je er maar vijf ingrediënten voor nodig hebt.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een koude dag vraagt om opwarmen met een kom pompoensoep. Helemaal als je er maar vijf ingrediënten voor nodig hebt. 4 personen
2 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Laat de groentebouillontabletten oplossen in het kokende water. Voeg de pompoenstukjes toe en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.
  2. Voeg de biologische rundersoepballetjes toe. Kook in 5 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Verdeel de crème fraîche en de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met speltbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.460 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep

1
1
  • 2 groentebouillontabletten
  • 800 ml water

Breng het water aan de kook. Laat de groentebouillontabletten oplossen in het kokende water.

2
2
  • 800 g pompoenstukjes

Voeg de pompoenstukjes toe en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.

3
3
  • 290 g biologische soepballetjes

Voeg de biologische rundersoepballetjes toe. Kook in 5 min. gaar.

4
4
  • 15 g peterselie

Snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 125 g crème fraîche

Schep de soep in kommen. Verdeel de crème fraîche en de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met speltbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.