Ge­hakt­bal­le­tjes met cham­pig­nons en gnoc­chi

Handig: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig en het staat ook nog eens zo op tafel.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handig: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig en het staat ook nog eens zo op tafel. 4 personen
3 57

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en meng de panko, melk, het ei en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai 4 balletjes per persoon van het gehakt. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 6 min. rondom bruin.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Snipper ondertussen de uien en snijd de champignons in kwarten. Voeg de ui en champignons toe aan de balletjes en bak nog 4 min. Voeg de Boursin en de gebakken gnocchi toe en verwarm nog 3 min. Roerbak de spinazie 3 min. in de pan van de gnocchi. Giet het overtollige vocht af en schep de spinazie vlak voor serveren door de balletjes met gnocchi.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook gewoon paneermeel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

video

ge­hakt­bal stap 04.mp4

- 00:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes met champignons en gnocchi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes met cham­pig­nons en gnoc­chi

1
1
  • 300 g rundergehakt
  • 30 g panko
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 2 tl oregano

Doe het gehakt in een kom en meng de panko, melk, het ei en de oregano erdoor.

gehaktbal stap 04.mp4

Instructievideo

00:07 min.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai 4 balletjes per persoon van het gehakt.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 6 min. rondom bruin.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gnocchi

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 uien
  • 250 g champignons

Snipper ondertussen de uien en snijd de champignons in kwarten. Voeg de ui en champignons toe aan de balletjes en bak nog 4 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 240 g Boursin cuisine

Voeg de Boursin en de gebakken gnocchi toe en verwarm nog 3 min.

7
7
  • 400 g wilde spinazie

Roerbak de spinazie 3 min. in de pan van de gnocchi.

8
8

Giet het overtollige vocht af en schep de spinazie vlak voor serveren door de balletjes met gnocchi.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook gewoon paneermeel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.