Gnoc­chi met ho­me­ma­de ge­hakt­bal­le­tjes en cham­pig­nons

Spinazie, champignons en kruidenkaas: een topcombinatie met de typisch Italiaanse gnocchi.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Spinazie, champignons en kruidenkaas: een topcombinatie met de typisch Italiaanse gnocchi. 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de panko, melk, het ei en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 16 balletjes van. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 6 min. rondom bruin.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
  3. Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de ui en champignons toe aan de balletjes en bak nog 4 min. Voeg de roomkaas en de gebakken gnocchi toe en verwarm nog 3 min.
  4. Laat de spinazie in de pan van de gnocchi in delen slinken. Giet de spinazie af in een vergiet en schep vlak voor serveren door de gnocchi en gehaktballetjes.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook gewoon paneermeel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

ge­hakt­bal stap 04.mp4

- 00:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2017

Gnocchi met homemade gehaktballetjes en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met ho­me­ma­de ge­hakt­bal­le­tjes en cham­pig­nons

1
1
  • 7½ g oregano

Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd fijn.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 25 g panko
  • 50 ml melk
  • 1 ei

Doe het gehakt in een kom en meng de panko, melk, het ei en de oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el olijfolie

Draai er met vochtige handen 16 balletjes van. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 6 min. rondom bruin.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gnocchi

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons

Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

6
6
  • 240 g roomkaas knoflook & fijne kruiden

Voeg de ui en champignons toe aan de balletjes en bak nog 4 min. Voeg de roomkaas en de gebakken gnocchi toe en verwarm nog 3 min.

7
7
  • 400 g spinazie

Laat de spinazie in de pan van de gnocchi in delen slinken. Giet de spinazie af in een vergiet en schep vlak voor serveren door de gnocchi en gehaktballetjes.

variatietip:

In plaats van panko kun je ook gewoon paneermeel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.