Zuur­kool­stamp met ge­rook­te ma­kreel

Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker! 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.
  2. Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om. Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.500 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolstamp met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp met ge­rook­te ma­kreel

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden prei

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 500 g zuurkool

Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water.

3
3

Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen.

4
4
  • 340 g Amsterdamse uien
  • 260 g gerookte makreelfilet

Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.

5
5
  • 800 g aardappelpuree met boter

Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om.

6
6
  • 1 el grove mosterd

Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.