Kip­ge­hakt­bal­le­tjes en pi­la­v met bo­nen

Alle zoete smaken in deze pilav doen het goed samen met de warme smaak van komijn.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Alle zoete smaken in deze pilav doen het goed samen met de warme smaak van komijn. 4 personen
2 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Draai met natte handen 4 balletjes per persoon van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst. Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kipgehaktballetjes en pilav met bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ge­hakt­bal­le­tjes en pi­la­v met bo­nen

1
1
  • 300 g kipgehakt

Draai met natte handen 4 balletjes per persoon van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 300 g gesneden uien
  • 1 tl gemalen komijn
  • 500 g gebroken sperziebonen

Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 min. mee.

4
4
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 415 g perziken op sap
  • 2 el rozijnen

Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst.

6
6

Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.