Man­da­rij­nen­tul­band met maan­zaad

Mandarijn met schil en al in een cake? Jazeker, heerlijk die friszoete smaak!

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 6 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Mandarijn met schil en al in een cake? Jazeker, heerlijk die friszoete smaak! 20 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tulbandvorm (2.4 liter)
  • staafmixer of keukenmachine
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de ongepelde mandarijnen in een pan en voeg zoveel water toe dat ze onderstaan. Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat 1 uur afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm goed in met bakspray en bestrooi met de polenta. Doe de mandarijnen in een ruime kom en pureer met de staafmixer. Je kunt ook pureren in een keukenmachine. Voeg de eieren, bakpoeder en suiker toe en pureer tot beslag. Doe het beslag in een kom en meng het amandelmeel en het maanzaad erdoor. Schenk het beslag in de tulbandvorm.
  3. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt. Laat in de vorm helemaal afkoelen (minimaal 3 uur), voor je hem op een schaal stort.

variatietip:

Je kunt de polenta ook vervangen door bloem.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Mandarijnentulband met maanzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­da­rij­nen­tul­band met maan­zaad

1
1
  • 500 g mandarijnen

Doe de ongepelde mandarijnen in een pan en voeg zoveel water toe dat ze onderstaan.

2
2

Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat 1 uur afkoelen.

3
3
  • 1 bakspray
  • 2 el polenta

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm goed in met bakspray en bestrooi met de polenta.

4
4

Doe de mandarijnen in een ruime kom en pureer met de staafmixer. Je kunt ook pureren in een keukenmachine.

5
5
  • 8 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 g witte basterdsuiker

Voeg de eieren, bakpoeder en suiker toe en pureer tot beslag.

6
6
  • 400 g amandelmeel
  • 2 el maanzaad

Doe het beslag in een kom en meng het amandelmeel en het maanzaad erdoor. Schenk het beslag in de tulbandvorm.

7
7

Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.

8
8

Laat in de vorm helemaal afkoelen (minimaal 3 uur), voor je hem op een schaal stort.

variatietip:

Je kunt de polenta ook vervangen door bloem.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.