Spruit­jes­stoof met pad­den­stoe­len

Je kunt ze koken, maar stoven in de oven samen met champignons is óók heel lekker.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Je kunt ze koken, maar stoven in de oven samen met champignons is óók heel lekker. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spruiten, ui en champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erover, voeg de slagroom en het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met krieltjes en gegrilde kalkoenfilet.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjesstoof met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­stoof met pad­den­stoe­len

1
1
  • 500 g spruiten
  • 1 kleine ui
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de spruiten, ui en champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

3
3
  • 1 el bloem
  • ½ groentebouillontablet
  • 125 ml slagroom
  • 200 ml water

Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erover, voeg de slagroom en het water toe.

4
4

Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met krieltjes en gegrilde kalkoenfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.