Spruit­jes­gra­tin met zoe­te aard­ap­pel

Spruitjes saai? Nee hoor, helemaal niet met kaas en zoete aardappel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Spruitjes saai? Nee hoor, helemaal niet met kaas en zoete aardappel. 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Snijd ondertussen de bieslook grof en rasp de kaas. Meng de aardappelpuree voorzichtig met de spruitjes en bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de stamppot over de ovenschaal. Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

combinatietip:

Lekker met een gehaktbal of tartaartje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.075 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjesgratin met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­gra­tin met zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 700 g geschoonde spruitjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ca. 8 min. beetgaar en giet af.

2
2
  • 25 g bieslook
  • 200 g Goudse belegen komijnekaas

Snijd ondertussen de bieslook grof en rasp de kaas.

3
3
  • 900 g zoete-aardappelpuree

Meng de aardappelpuree voorzichtig met de spruitjes en bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ovenschaal.

4
4
  • 50 g panko

Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

combinatietip:

Lekker met een gehaktbal of tartaartje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.