Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes en moz­za­rel­la

Het geheim van deze pasta? De pasta kook je met de saus in één flinke pan.

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het geheim van deze pasta? De pasta kook je met de saus in één flinke pan. 4 personen
3 102

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte kaas, ⅔ van de kruiden, het ei, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door en vorm er 4 balletjes per persoon van. Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de uien.
  2. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de bleekselderij, winterpeen en ui 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillontablet, de rest van de kruiden en het water toe en breng aan de kook. Voeg de schelpjespasta toe en kook in 15 min. gaar. Roer na 5 min. door en voeg de gehaktballetjes toe.
  3. Laat ondertussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Neem de pan van het vuur en voeg de bolletjes toe.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

video

Ge­hakt­bal ma­ken

Kookles - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.425 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes en moz­za­rel­la

1
1
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei

Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte kaas, ⅔ van de kruiden, het ei, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door en vorm er 4 balletjes per persoon van.

3
3
  • 4 stengels bleekselderij
  • 300 g winterpeen
  • 2 uien

Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de uien.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

gehaktbal stap 06.mp4

Instructievideo

00:13 min.

5
5

Bak de bleekselderij, winterpeen en ui 5 min. in het achtergebleven bakvet.

6
6
  • 800 g tomatenblokjes
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 runderbouillontablet
  • 800 ml water

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillontablet, de rest van de kruiden en het water toe en breng aan de kook.

7
7
  • 250 g schelpjespasta

Voeg de schelpjespasta toe en kook in 15 min. gaar. Roer na 5 min. door en voeg de gehaktballetjes toe.

8
8
  • 150 g minibuffelmozzarella

Laat ondertussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Neem de pan van het vuur en voeg de bolletjes toe.

combinatietip:

Lekker met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.