Ge­krui­de ka­bel­jauw met boon­tjes­sa­la­de en aard­ap­pel­par­ten

Kabeljauw uit de mediterrane keuken.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Kabeljauw uit de mediterrane keuken. 4 personen
4 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng twee ruime pannen water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in de lengte in parten en kook ze in een van de twee pannen 10 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe aan de andere pan en kook 8 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de veldsla, azijn, 1/3 van de olie, peper en eventueel zout.
  3. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in de lengte in partjes. Verhit de kruidenboter in de grote koekenpan en bak de aardappelparten 13 min. op middelhoog vuur. Voeg na 6 min. de sjalotten toe. Schep regelmatig om.
  4. Meng ondertussen de rest van de olie met de Griekse kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw ermee. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege voorzichtig.
  5. Verdeel de kabeljauw met de boontjes en aardappelparten over de borden en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 43 2016, Allerhande Box week 12 2017

Gekruide kabeljauw met boontjessalade en aardappelparten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de ka­bel­jauw met boon­tjes­sa­la­de en aard­ap­pel­par­ten

1
1

Breng twee ruime pannen water aan de kook.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Boen ondertussen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in de lengte in parten en kook ze in een van de twee pannen 10 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 600 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe aan de andere pan en kook 8 min.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

4
4
  • 75 g veldsla
  • 1 el azijn
  • 1 el olijfolie

Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de veldsla, azijn, de olie, peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 sjalotten

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in de lengte in partjes.

6
6
  • 50 g kruidenboter

Verhit de kruidenboter in de grote koekenpan en bak de aardappelparten 13 min. op middelhoog vuur. Voeg na 6 min. de sjalotten toe. Schep regelmatig om.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el Griekse kruiden
  • 520 g kabeljauw

Meng ondertussen de olie met de Griekse kruiden, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw ermee.

8
8

Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege voorzichtig.

9
9

Verdeel de kabeljauw met de boontjes en aardappelparten over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.