bewaar
Spaghetti en worst in romige preisaus
Spaghetti en worst in romige preisaus
bewaar

Spaghetti en worst in romige preisaus

Binnen 15 minuten eten? Deze pasta zit vol groenten en staat zo op tafel!

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

traditionele olijfolie

270 g

Catalaanse braadworst

300 g

spaghetti

2 tl

gedroogde tijm

2

tenen knoflook

600 g

gesneden prei

400 g

tomatenblokjes

175 g

roomkaas lactosevrij

7½ g

verse basilicum

Binnen 15 minuten eten? Deze pasta zit vol groenten en staat zo op tafel!

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tijm, knoflook, prei, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de tomatenblokjes toe aan de prei en verwarm 2 min. op hoog vuur mee. Meng de roomkaas erdoor en warm 3 min. mee. Snijd de worstjes in plakjes. Giet de pasta af en meng met de worstjes door de saus. Bestrooi met de basilicumblaadjes.