So­jayog­hurt ont­bijt met pis­ta­che­no­ten, ap­pel, peer, li­moen, avo­ca­do en gra­no­la.

De dag goed beginnen? Door avocado toe te voegen, wordt je ontbijt nog romiger.

(5) waardeer
ontbijt De dag goed beginnen? Door avocado toe te voegen, wordt je ontbijt nog romiger. 4 personen
2 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Was de appel en de peer, snijd elke vrucht in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in partjes. Halveer de limoen en pers het sap van 1 helft boven het fruit uit; de andere helft van de limoen wordt bij een ontbijt voor 4 personen niet gebruikt.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel er het fruit, de avocado en de granola over. Garneer met de pistachenootjes.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Sojayoghurt ontbijt met pistachenoten, appel, peer, limoen, avocado en granola.

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­jayog­hurt ont­bijt met pis­ta­che­no­ten, ap­pel, peer, li­moen, avo­ca­do en gra­no­la.

1
1
  • 2 el ongezouten pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

2
2

Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

3
3
  • 1 Golden Delicious appel
  • 1 Conference peer

Was de appel en de peer, snijd elke vrucht in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in partjes.

4
4
  • 1 limoen

Halveer de limoen en pers het sap van 1 helft boven het fruit uit; de andere helft van de limoen wordt bij een ontbijt voor 4 personen niet gebruikt.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

6
6
  • 500 g sojayoghurt
  • 80 g granola

Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel er het fruit, de avocado en de granola over. Garneer met de pistachenootjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.