Pom­poen­soep met lin­zen, fe­ta & knap­pe­rig brood

Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten.

(34) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten. 2 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en sambal 3 min. Voeg de pompoenblokjes en het water toe. Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de soep. Verwarm 3 min. mee. Verkruimel ondertussen de feta en snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de feta, pompoenpitten en bieslook. Serveer er eventueel extra sambal bij.
video

Pom­poen­soep met lin­zen, fe­ta en pom­poen­pit­ten

15-seconden-koken - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 40 2018

Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met lin­zen, fe­ta & knap­pe­rig brood

1
1
  • 1 witte uien
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ el sambal manis
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 500 ml water

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en sambal 3 min. Voeg de pompoenblokjes en het water toe.

3
3

Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g linzen in pot

Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de soep. Verwarm 3 min. mee.

5
5
  • 75 g feta
  • 7 g verse bieslook

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de bieslook fijn.

6
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de feta, pompoenpitten en bieslook. Serveer er eventueel extra sambal bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.