bewaar
Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola
Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola
bewaar

Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola

Ga uit je plaat(taart) met witlof en knolselderij.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

vers bladerdeeg

125 g

crème fraîche light

1

knolselderij

3

stronken witlof

150 g

gorgonzola

2

Conference peren

50 g

ongebrande walnoten

Ga uit je plaat(taart) met witlof en knolselderij.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bijbehorende bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover

2

Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.

3

Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel over de groente. Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.

4

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.